Samenwerking

 

logo verhuur veilig

Stichting VerHuur Veilig is een onafhankelijk keurmerk in Nederland voor verhuurmakelaars en bestaat sinds 2012 . Inmiddels heeft Verhuur Veilig, ondanks een strenge selectie aan de poort, 45 deelnemers bestaande uit verhuurmakelaars en groot beheerders in vastgoedmanagement.

Bezoek de website www.verhuurveilig.nl


 

logo meldpunt verdacht

Meldpunt Verdacht is door Slachtoffer Hennepteelt en SBWH 1 maart 2015 opgericht als antwoord op de wijziging van de Opiumwet in verband met de strafbaarstelling van handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt.

Persbericht:
Meldpunt Verdacht – persbericht

Meldpunt Verdacht is ingericht om verhuurders en makelaars te ontlasten. Meldpunt Verdacht is een onafhankelijk platform waarop u al de controles op de huurder noteert en bewaard. U kunt ten allen tijde uw meldingen per pand uitprinten en overleggen aan instanties. Het is NIET mogelijk om meldingen achteraf te wijzigen, waarmee u voldoet aan de eisen van de rechterlijke macht met betrekking tot het voldoen aan de zorgplicht als eigenaar.

Hiermee voldoet u als makelaar of verhuurder aan haar zorgplicht om als goed verhuurder te handelen.

Bezoek de website www.meldpuntverdacht.nl


 

Waardering Register Huurders (WRH)

De database van malafide huurders waarmee u problemen voorkomt.

Slachtoffer Hennepteelt werkt samen met Waardering Register Huurders (WRH). Door een snel en goed procedurebeleid worden malafide huurders juridisch en financieel aangepakt, zodat de schade voor u als verhuurder beperkt kan blijven. De database bezit meer dan 5000 malafide huurders.

Malafide huurders proberen woningen met valse identiteitsbewijzen woningen en bedrijfspanden aan te huren voor malafide praktijken. Door de registratie van malafide huurders kan u als verhuurder controleren of een huurder niet geregistreerd staat als malafide huurder.

Voorbeelden van malafide praktijken zijn:

  • Illegale Hennepteelt
  • Drugslab
  • Prostitutie
  • illegale onderhuur

Bezoek de website www.wrh.nl


 

Stichting Bestrijding Woonfraude & Hennepteelt (SBWH)

SBWH is expert op het gebied van voorkomen en bestrijden van de voorkomende vormen van woonfraude zoals onderhuur, oneigenlijk gebruik en hennepteelt in woonhuizen en bedrijfspanden. Veiligheid door aanpak met resultaat. SBWH treedt namens Slachtoffer Hennepteelt op in de rechtbank.

Bezoek de website www.sbwh.nl

Lees meer

Stichting Slachtoffer Hennepteelt
Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam